Figuren viser oppdelingen av hvordan kortsiktige (STS), sesongbaserte (MTS) og langsiktige (LTS) beregningsmodeller er organisert og kommuniserer med hverandre i de tre klassifiserte modellkjedene.
Gjennom sammenligningen ble det klassifisert tre forskjellige modellkjeder for driftsplanlegging: Sentralisert (Brasil), desentralisert (Norge/Norden) og flerformåls (CRS i USA). Sammenligningen ble også brukt til å identifisere en rekke forskningsutfordringer som i stor grad er felles for de tre systemene. Disse er nærmere beskrevet i artikkelen.
Studien viser til flere likheter mellom modellkjedene for driftsplanlegging i Norge og Brasil, til tross for vesentlige forskjeller i markedsforhold. Modellkjeden for CRS i USA skiller seg derimot fra de to andre, mest på grunn av at driftsplanleggingen her tar hensyn til at vannet skulle brukes til mer enn kun energiproduksjon.
Nyttig for utvikling av nye metoder i fremtiden
Klassifiseringen som er gjort i studien gir et godt innblikk i organiseringen av produksjonsplanlegging, og kan være nyttig for å få å se på hvilke metoder og modellkoblinger som er i bruk for å løse forskjellige utfordringer. Som et resultat kan det dette gjøre det lettere å forankre videre forskning når det kommer til utvikling og bruk av nye modeller og metoder.