1
Ny senterleder er på plass i HydroCen
Author: Silje Margrethe Nessjø Larsen

Ny senterleder er på plass i HydroCen

Liv Randi Hultgreen er ny leder for forskningssenteret for vannkraftteknologi.

– Jeg ser veldig frem til muligheten å få jobbe i energisektoren med et fornybarperspektiv, og har et sterkt ønske om å kunne bidra til forskning på vannkraft både nasjonalt og globalt, sier Hultgreen.

Hun har solid ledererfaring fra flere teknologiprosjekter. Hun kommer nå fra stillingen som avdelingsleder i Baker Hughes (tidligere GE Oil & Gas) hvor hun blant annet har jobbet som global Engineering Leader for Subsea Manifold and Distribution Systems, som avdelingsleder og plassjef i Trondheim.

Hultgreen har begynt i en 20% stilling ved NTNU fra mai og vil tre inn for fullt fra 1.juni. Hun vil da lede forskningssenteret HydroCen, der NTNU, SINTEF og Norsk institutt for naturforskning hovedpartnere.

Fokus på tverrfaglig samarbeid

Hultgreen har også 9 års erfaring fra NTNU med prosjektledelse, industrisamarbeid og undervisning. Som leder for HydroCen ønsker hun å synliggjøre forskningen og bidra til at eksperter og forskere jobber sammen mot felles mål.

– Liv Randi har en klar styrke med tydelig lederfilosofi, relasjonsbyggende dialog, fokus på tverrfaglig samarbeid, strategisk tenking og gjennomføringsevne sier Instituttleder Terese Løvås ved Institutt for energi og prosessteknikk, NTNU.

Ei spennende tid for HydroCen

HydroCen er nå midtveis i sin periode, og kan allerede vise til blant annet nye metoder for teste holdbarheten til tunneler og svellende berg, fiskevandringens «hellige gral» og flere store internasjonale samarbeidsavtaler – blant annet med USA.

– Vi ser veldig frem til å få Liv Randi som ny senterleder, professor Ole Gunnar Dahlhaug som har vært midlertidig leder siden Hege Brende sluttet i februar.

– Vi har kommet halveis i forskningsperioden, og nå fremover vil resultatene virkelig begynne å materialisere seg i mange av prosjektene, sier han.

Mer bærekraft og tverrfaglig forskning

Samtidig er det også viktig å se enda lengre framover, og utnytte samarbeidet som HydroCen har bidratt til å skape mellom ulike forskningsmiljøer.

– HydroCen er et forskningssenter som allerede har greid å bryte ned flere barrierer mellom ulike forskningsfelt, men framover vil det bli endra viktigere å se helheten i hele energisystemet og svare på behovet for bærekraftig og fornybar energi, sier Dahlhaug.

Til tross for at mesteparten av arbeidstida foregår på hjemmekontor i disse dager, var Hultgreen innom kontoret i Vannkraftlaboratoriet på Gløshaugen på sin første offisielle arbeidsdag i HydroCen 4.mai, og var glad for å komme gang.

–Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på denne jobben og bidra til å utvikle vannkrafta videre i et globalt perspektiv sammen med det fantastiske fagmiljøet som finnes i HydroCen, sier hun.

Les mer om den nye HydroCen-sjefen på NTNUs nettsider.

I den nypubliserte Årsrapporten fra 2019 kan du også lese om innovasjons-inspirasjon fra uglevinger, verdien av fleksibel vannkraft og ekstrem ombygging av vannkraft!

Previous Article Tester isolasjonen i statorstaver
Next Article Ledig stilling som HydroCen-koordinator
Print
941
1