1

hydrocen nyheter

Nyhetsbrev fra HydroCen

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med forskningsresultater og nyheter. Registrer deg gjerne her:

Studenter fikk oppleve vannkraft fra innsida
Author: Silje Margrethe Nessjø Larsen

Studenter fikk oppleve vannkraft fra innsida

En gruppe på 31 masterstudenter fra NTNU ble tatt godt i mot da de besøkte fire ulike kraftstasjoner, og hovedkontoret til Trønderenergi. Målet var å se vannkraft i praksis, og lære av bransjen.

Tekst og foto: Wolf Ludwig Kuhn

Studentene er på femte året i studiene sivilingeniør, elkraftteknikk, og maskinteknikk, og jobber med prosjekter tilknyttet Norsk Vannkraftsenter (NVKS) and HydroCen.

Image

Besøkte kraftstasjoner under bygging

Studentene reiste med buss, og fikk derfor besøke hele fire kraftstasjoner. To av dem er fortsatt under bygging. Ved Jølstra kraftstasjon fikk studentene se en kraftstasjon som er veldig tidlig i byggefasen, og Nedre Otto som er nesten ferdig men fortsatt ikke i drift.

De besøkte også Øyberget og Brattsett, to kraftstasjoner som har vært i drift i mange år. Studentene oppdaget at det likevel var flere ulikheter mellom kraftstasjonene som de kunne lære av. Blant annet sammenlignet de hvilke elementer som var forbedret i de nyere stasjonene, og hva som var veldig likt som i de eldre stasjonen.

Ved å se kraftstasjoner i ulike faser av sin levetid fikk studentene også reflektere over hvilke ulike valg som ble gjort for å tilpasse seg de naturlige forholdene i området.

Previous Article Researchers put hydropower on EU energy agenda
Next Article Uglevinge inspirerer vannkraft-innovasjon
Print
886

Nyhetsbrev fra HydroCen

Vi sender jevnlig ut nyhetsbrev med forskningsresultater og nyheter. Registrer deg gjerne her:

1